Gevulde glaasjes met gehakt, mais, bonen en nacho's
Gemakkelijk
10 Min
20 Min
3 Personen
- olijfolie
- half-om-half gehakt
- rode ui
- knoflook
- paprika
- tomatenblokjes uit blik
- chilipoeder
- paprikapoeder
- kaneel
- cayennepeper
- peper en zout
- maïs
- kidneybonen
- ijsbergsla
- crème fraîche
- geraspte kaas
- tortillachips
Ingrediënten
3 Personen
- olijfolie
- half-om-half gehakt
- rode ui
- knoflook
- paprika
- tomatenblokjes uit blik
- chilipoeder
- paprikapoeder
- kaneel
- cayennepeper
- peper en zout
- maïs
- kidneybonen
- ijsbergsla
- crème fraîche
- geraspte kaas
- tortillachips
Bereidingswijze
Stap 1
Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan.
Stap 2
Snipper de ui en bak deze samen met de knofl ook, chilipoeder, paprika poeder, cayennepeper en kaneel 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg dan de paprikastukjes toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomatenblokjes erbij en laat alles even sudderen.
Stap 3
Laat de maïs en kidneybonen uitlekken. Vul de glaasjes met een laagje gehaktmengsel, maïs, bonen en sla. Sluit af met crème fraîche. Strooi er wat geraspte kaas over en versier met de tortillachips.
Tip
Variatietip: Gebruik eens kip in plaats van gehakt. En voeg nog wat avocadostukjes toe